How to make pesto?

pesto
Afbeelding.

Ik ben zelf helemaal weg van de Italiaanse keuken, maar ik heb meestal geen zin om heel lang in de keuken te staan! Hier is een makkelijk receptje om een heerlijke verse pesto te maken! Ik vind dit zelf lekkerder dan uit een potje. Vandaar dat ik het dus zelf maak!
Dit kun je ook gebruiken om op toastjes te smeren voor visite of lekker op een stokbroodje bij het eten!

Ingrediënten:

–         100 gram basilicumblaadjes.

–          50 gram  pijnboompitten.

–          40 vers gemalen parmezaanse kaas.

–          ½ teentje knoflook

–          120 gram extravergine olijfolie

–          Zout

Bereiding:

Was de basilicumblaadjes in koud water en dep ze voorzichtig met een theedoek droog. Mix eerst de pijnboompitten fijn en voeg dan de knoflook toe. Mix dan de basilicum samen met grof zout. Vervolgens voeg je daar de parmezaanse kaas aan toe. Meng dit nu goed door elkaar heen.

Nu heb je een heerlijke pesto saus gemaakt! Dit doe ik zelf altijd door de spaghetti of tagliatelle mengen. Als je dit lekker vindt, kan je nog extra parmezaanse kaas over de pasta heen strooien. Je kunt hier zelf bepalen of je hier vis of iets anders lekkers bij wilt hebben!

Bon Appétit!
XOXO

Bron.

Advertenties

Een gedachte over “How to make pesto?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: