How to make paella.

Vandaag een gerecht uit de spaanse keuken! Image

afbeelding.

Ingrediënten:
– Kip 1,5 kg
– Olijfolie 4 dl
– Langoustines 12
– Venusschelpen 12
– Slakjes (handvol)   heb ik weggelaten (: 
– 2 ongepitte paprika’s in reepjes
– 2 Uien
– 6 Tomaten
– 2 teentjes knoflook
-greepje saffraan
– Doperwten 250 g
– Sperziebonen 250 g
– cayennepeper
– 12 Spaanse mosselen
– kortkorrilige rijst 400 g

Snijd de kip in 8 stukken en wrijf ze in met zout en peper. Verhit 4 dl olijfolie in de paellapan en bak de langoustines en een handvol schoongemaakte slakjes. Voeg dan de stukken kip,  de paprika’s, de uien, de klein gesneden tomaten, de knoflook, een greepje saffraan, de doperwten, sperziebonen en wat cayennepeper toe. Laat alles circa 15 minuten pruttelen. Kook de spaanse mosselen gaar in zo veel lichtgezouten water dat ze onderstaan. haal ze eruit, doe er 400 g rijst in en laat de korrels zwellen. doe de rijst met het vocht en alle andere ingrediënten in de paellapan, dek deze met aluminiumfolie af en breng de inhoud op het fornuis aan de kook. Zet de paella nog 25-30 minuten in een tot 220 verhitte oven.
Wacht 10 minuten met opdienen.

Eigenlijk hoort er ook inktvis bij in, maar zelf ben ik daar niet gek op en doe ik daarvoor in de plaats garnalen!

En voila! Een heerlijke spaanse paella! Alleen nog het zonnetje erbij en je zou denken dat je in Spanje bent!

Bon Appétit! XOXO

Bron: De grote Larousse gastronomique.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: