Biosfilm

Heb je deze zomer nog tijd over en geen plannen? Ga dan samen met je vrienden, broertje, zusje of oppaskindje naar de nieuwe Pathé film Vampierzusjes. Vera van LiVe Lifestyle heeft de nasynchronisatie gedaan voor Dakaria, een stoere half vampier die het liefst een echte vampier zou willen zijn. Silvania (ingesproken door de musicalster Vajen van den Bosch) zou het liefst mens willen zijn. Maar dit gaat niet zo makkelijk als de zusjes zouden denken.

De film is behalve door de goede nasynchronisatie ook een fantasievolle film met mooie details. Het filmwerk van onze oosterburen is zeker de moeite waard om te bekijken. Een film vol spanning en humor.

VamZus_FILM_NL_voorkant450

Recensies over Vampierzusjes:

De Volkskrant   8/8/2013   (3 sterren)

VLOT VERTELDE KINDERFILM MET PRACHTIGE DETAILS3 Vampierzusjes

Als Annie M. G. Schmidt ooit een vampierverhaal had geschreven, zou dat ongetwijfeld iets als Vampierzusjes zijn geweest. Het is allemaal even onschuldig als fantasierijk, de avonturen die de half-vampierzusjes Dakaria en Silvania beleven wanneer ze met hun ouders, een vampierenvader en een mensenmoeder, vanuit Transsylvanië verhuizen naar een rustig Duits dorpje.Terwijl vader ’s nachts als een veredelde wijnkenner bloed uit de bloedbank drinkt, moeder aan een wc-brillententoonstelling werkt en huisdier Kareltje, een bloedzuiger, zijn dagen slijt in het terrarium, worstelen beide meisjes met hun identiteit. De donkerharige Dakaria zou het liefst vampier willen zijn, de blonde Silvania vijlt haar hoektanden en zoekt naar een gewoon mensenvriendje, ook al moet ze daarvoor tijdens een afspraakje verbranden bij het buitenzwembad, ondanks zonnebrandfactor 5.000, in de voor vampiers levensgevaarlijke zon.Het zijn dit soort details die Vampierzusjes, een oorspronkelijk Duitse verfilming van de populaire kinderboekenreeks Die Vampirschwestern van Franziska Gehm, tot zo’n onderhoudende, vlot vertelde kinderfilm maken. In de onvermijdelijke Nederlandse nasynchronisatie door Vajen van den Bosch en Vera van der Horst klinken vampiertermen als ‘flopsen’ (vliegensvlug van plaats verwisselen) en ‘hete blik’ (iets gloeiend heet maken door ernaar te staren) weliswaar een beetje oubollig, maar in een verhaal dat van Annie M. G. Schmidt had kunnen zijn, past dat bij nader inzien precies.

(Recensie door Berend Jan Bockting, gepubliceerd op 08-08-2013)

Image Vajen van den Bosch  ImageVera van der Horst

Advertenties

Een gedachte over “Biosfilm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: