Op kamers gaan.

Er komt voor ons allemaal een tijd dat we ons vertrouwde nest verlaten en uit huis gaan.
Je gaat nu voor jezelf zorgen en jij bent nu degene die alles zelf moet doen. Hierdoor leer je pas echt om op je eigen benen te staan en je wordt door deze ervaring heel zelfstandig.
Misschien ga jij dit jaar wel op jezelf wonen en heb je geen idee wat je allemaal nodig hebt!
LiVe helpt je met verhuizen!

moving-2
bron.

What do you need?:

– Je hebt natuurlijk een bed nodig.
– Een kast voor zowel je kleding als boeken of andere opbergspullen.
(Als je niet teveel kleding meeneemt, kun je alles misschien wel in 1 kast kwijt)
Tip: Koop je een nieuw bed? Als het in je budget past, koop dan een bed met laden eronder. Hierdoor kun je veel spullen kwijt waardoor je meer ruimte in je kamer over houdt. Je kan altijd nog opbergers kopen en onder je bed bewaren.
– Bureau/Eettafel. Je hebt natuurlijk een bureau nodig om op te werken en als je geen gezamenlijke eetruimte hebt, is het handig om een eettafel te hebben. Je kan deze dan tegelijkertijd gebruiken als bureau. Hierdoor bespaar je dus ook weer ruimte voor als je een kleine kamer hebt.
– Een stekkerdoos. Dit is heel handig om te hebben, omdat je veel stekkers in je kamer hebt. Denk maar aan je oplader van je telefoon en laptop, lampjes, stijltang/föhn en bijvoorbeeld een televisie.
– Misschien vind je het prettiger dat jouw etenswaren niet door andere bewoners worden gebruikt. Je kan dan een klein koelkastje aanschaffen zodat je je broodbeleg en andere producten daarin kunt bewaren.
– Kookgerei. Het kan zijn dat er in het huis al van alles ligt, maar het kan ook zijn dat je je eigen spullen moet gebruiken.
– Douchespullen moet je ook niet vergeten. Het is misschien handig om je doucheproducten in een bakje te bewaren. Op deze manier kun je heel gemakkelijk het bakje meenemen als je gaat douchen en weer terug meenemen als je klaar bent.
– Servies/bekers/bestek. Je ouders hebben waarschijnlijk genoeg hiervan waardoor je het niet nieuw hoeft te kopen. Dat geldt waarschijnlijk voor meerdere dingen. Tip: Kijk sowieso eerst wat je van thuis mee kan nemen. Op deze manier bespaar je veel geld.
– Medicijnendoos. Misschien ben je niet veel ziek, maar het is altijd handig om een paar aspirines en andere medicijnen bij de hand te hebben. Ook pleisters kunnen soms nodig zijn.
–  Een prullenbak in je kamer is ook erg handig. Je zal in je kamer niet heel veel afval hebben, maar het is toch handig om een klein prullenbakje op je kamer te hebben.

Nu zul je de belangrijkste spullen wel hebben. Het kan natuurlijk zijn dat je een grote kamer hebt en er ook nog een bankje in kunt zetten en andere spullen, maar in dit lijstje staan wel de belangrijkste dingen die je nodig zal hebben op kamers! Het hangt ook af van het studentenhuis. Het kan zijn dat de keuken al afwasmiddel en dergelijke heeft en dat jij daar niet voor hoeft te zorgen. De meesten studentenhuizen hebben ook al een stofzuiger en andere schoonmaak spullen.
Voor iedereen kan het net even iets anders zijn dus Tip: maak voor jezelf een lijstje voor alle spullen die je nodig hebt!

LiVe wenst je veel succes met je verhuizing!

Advertenties

2 gedachten over “Op kamers gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: